Foto Safari s Divljim Konjima

Ukoliko se osjećate avanturistički možete planirati odmor na nekim od najljepših mjesta u prirodi? Treba li Vam daljnja inspiracija? Mi Vam nudimo foto safari kao jedinstveni doživljaj livanjskog kraja. Tijekom ove aktivnosti uživat ćete u prostranstvu planine Cincar na kojem potpuno slobodno žive divlji konji.

LIVANJSKI DIVLJI KONJI

Konji su imali vrlo važnu ulogu, kako na skoro čitavoj planeti, tako i na području Livna. Većinom su služili za transport, rad u polju ili drugim aktivnostima koje su bile u službi čovjeka. Primjenom mehanizacije u drugoj polovici prošlog stoljeća, konji polako počinju gubiti svoju svrhu i postaju teret vlasnicima. Vlasnici puštaju konje koji se okupljaju na visoravni ''Kruzi'' te oni po prvi put u povijesti postaju sasvim slobodni. Svojom ljepotom izazivaju uzdahe, oduševljenost i divljenje. Motivi su raznih fotografija te glavni razlog zbog kojeg je Livno postalo jedna od najtraženijih destinacija za odmor!


POGLEDAJTE SIROVI SNIMAK S NAŠEG IZLETA! :)SADRŽAJ IZLETA

VISORAVAN ''KRUZI''

Izlet počinje u Livnu odakle se vozimo džipovima do podnožja planine Cincar. U podnožju planine prostire se golema visoravan ''Kruzi''. Tijekom off-road vožnje uživat ćete u netaknutoj i mirnoj prirodi. Oči će vam se gubiti u beskrajnom prostranstvu koje se nalazi ispred vas i na trenutak ćete pomisliti da se nalazite na drugoj planeti. :)

VIDIKOVAC ''Gagića Greda''

Prva postaja na izletu je nevjerovatni vidikovac, s kojeg se pruža pogled na predivno Glamočko polje. Upravo na ovoj lokaciji nastaju naše poznate ''skoči'' fotografije.Ova lokacija pruža mogućnost da vidite još i planine Cincar, Kujaču, Goliju, Dinaru, Kamešnicu, Biokovo, Tušnicu te Livanjsko polje.

POTRAGA ZA DIVLJIM KONJIMA

Potraga može trajati i nekoliko sati, ovisno o poziciji divljih konja i vremenskih uvjeta. Do sada se nikada nije dogodilo da na izletu ne uspijemo pronaći konje.

PONAŠANJE PRILIKOM SUSRETA S KONJIMA

Sve što trebate uraditi je slijediti upute naših vodiča. Oni će vam objasniti kako se ponašati i svakako trebate imati na umu da se nalazite pokraj divljih životinja. Čest prizor kojem možete svjedočiti su i borbe mužjaka do kojih dolazi većinom zbog hrane ili ženki.

POSJETA STARIM SIRANAMA

Jeste li znali da su Austrijanci (Austro-Ugarska) brendirali Livanjski sir? Još jedan potencijal koji su prepoznali, pa su odlučili dovesti stručnjake iz Francuske započevši tako priču koja traje i danas. Lokalni čobani su čuvali stoku na planini Cincar,a prvi sirevi su nastali upravo u ovim siranama. Čak i danas za vrijeme ispaše možete vidjeti neke od lokalnih stada ovaca. A u sklopu naših dodatnih opcija piknika ili ručka možete uživati u okusima tradicionalnog Livanjskog sira. 

BLIZINA KONJA

Ukoliko na vašem izletu budete u blizini krda koje je dosta mirno, i nema konflikta među pastusima, konji vam mogu prići dosta bliznu, ali u tim situacijama izuzetno je bitno da slušate upute naših vodiča, ne radite brze pokrete i ne hranite divlje konje. 

PIKNIK/RUČAK U PRIRODI - PO IZBORU

Ukoliko želite kušati domaće proizvode, možete uz safari rezervirati i piknik ili ručak u prirodi. Za navedene obroke minimalan broj osoba je 4! Sigurni smo da ćete doživjeti potpuno novo iskustvo jer prilika da kušate domaće proizvode, gledajući netaknutu prirodu, se ne pruža svaki dan! :)

PROFESIONALNI FOTOGRAF

A tko će se drugi pobrinuti da vaša avantura ostavi trag u vremenu nego naš profesionalni fotograf. Nakon izleta dobit ćete sve profesionalne fotografije koje su uključene u cijenu izleta, vaš zadatak je samo da se nasmiješite! :)
Fotografije se dobiju u roku 3 dana od izleta.

*MOLIMO VAS DA OBRATITE PAŽNJU DA NA VRIJEME SKINETE FOTOGRAFIJE JER LINK KOJI DOBIJETE TRAJE 7 DANA!


3-4h

Min. 2 osobe

Pogodno za sve uzraste

Cijena po osobi

Ponuda važi za sve posjetitelje s lokalnog govornog područja, u sklopu programa razvoja domaćeg turističkog tržišta, koji svoju rezervaciju izvrše online, te sami odaberu online datum, satnicu i izvrše uplatu karticom uz promo kod -  DOMACI. Za sve druge oblike i procese rezervacije je standardna cijena od 45,00 EUR-a po osobi. Za djecu do 3 godine - gratis, za djecu od 3-10 godina - 50% popusta.

 €36,45

Safari s konjima u sedlu quad vozila

Ukoliko želite veći adrenalinski doživljaj visoravni kruge i divljih konja, možete odabrati opciju da na safari idete s quad/atv vozilom. Maksimalni broj osoba na quadu su dvije osobe, a cijena ove opcije je 100,00 EUR po quadu,  cijena uključuje najam quada, safari u pratnji vodiča, gorivo, 2 kacige te fotografije s izleta. 

Dodatne opcije
Piknik uz rijeku   
                     

60,75€ po osobi

Ukoliko poslije izleta želite uživati u domaćoj hrani možete rezervirati piknik u prirodi. Piknik uključuje domaće proizvode kao što su: domaće pecivo (uštipci,kruh), Livanjski sir, pečenica, pršut, kobasica, medovača, izvorska voda, domaće craft pivo, prirodni sokovi i sl. Uz hladna jela gosti mogu birati između nekoliko domaćih pita, poput, bureka, sirnice, zeljanice ili krumpiruše. 

*U navedenu cijenu je uključena i cijena foto safarija s popustom za razvoj domaćeg tržišta #odmoriubih
*Prilagodba menu-a je moguća uz prethodnu najavu (bez svinjetine, vegeterijanci, vegani...).
*Min. broj odraslih osoba - 4
*za djecu do 10 godina 50% popusta

Ponuda važi za sve posjetitelje s lokalnog govornog područja, u sklopu programa razvoja domaćeg turističkog tržišta, koji svoju rezervaciju izvrše online, te sami odaberu online datum, satnicu i izvrše uplatu karticom uz promo kod - DOMACI. Za sve druge oblike i procese rezervacije je standardna cijena od 75,00 EUR-a po osobi.

Ručak u prirodi 
                       

72,90€ po osobi

Ukoliko tijekom izleta poželite objedovati i uživati u pejzažima livanjskog krajolika možete rezervirati ručak u prirodi. Za ručak možete birati između sljedećih domaćih jela: domaće pite (burek, zeljanica, krumpiruša), peka s krumpirima, gulaš, roštilj te piće: domaće vino, domaće rakije, domaći prirodni sokovi, lokalno craft pivo i sl. Za predjelo poslužujemo neizostavni Livanjski sir, domaće suhomesnate proizvode te domaći kruh. 

*U navedenu cijenu je uključena i cijena safarija s popustom za razvoj domaćeg tržišta #odmoriubih
*Prilagodba menu-a je moguća uz prethodnu najavu (bez svinjetine, vegeterijanci, vegani...).
* Min. broj  odraslih osoba - 4
*za djecu do 10 godina 50% popusta

Ponuda važi za sve posjetitelje s lokalnog govornog područja, u sklopu programa razvoja domaćeg turističkog tržišta, koji svoju rezervaciju izvrše online, te sami odaberu online datum, satnicu i izvrše uplatu karticom uz promo kod - DOMACI. Za sve druge oblike i procese rezervacije je standardna cijena od 90,00 EUR-a po osobi.

Online rezervacija

Provjerite dostupne termine za izlet koji želite rezervirati. Jenodstavno odaberite datum, broj osoba i vrijeme izleta, unesite svoje podatke, te sami rezervijate vašu avanturu. Za sve rezervacije koje napravite samostalno preko naše stranice poklanjamo vam 10 % popusta.

Napravi rezervaciju!


FAQ

 • Kada su termini izleta?
  Izleti se održavaju svaki dan, u dva termina. Tijekom zime (od listopada do ožujka), termini su u 09:00h i 15:00h, dok su tijekom ljetnog perioda, termini u 09:00h i 16:00h. Izleti se ne održavaju samo onda kada vremenske prilike to ne dopuštaju.
 • U kojem periodu je najbolje posjetiti divlje konje?
  Bilo koje doba je najbolje doba za safari! :) Preporučujemo period od ožujka pa sve do prosinca (ukoliko nema veće količine snijega na planini).
 • Jesu li divlji konji opasni?
  Načelno nisu, ali mogu biti izuzetno opasni ukoliko im se nađete na putu za vrijeme borbe ili drugih naglih pokreta.
 • Što sve trebam ponijeti na izlet? 
  Svakako ponesite toplu odjeću jer ispod planine zna biti hladno čak i ljeti. Obavezna oprema su fotoaparat, mobitel, smiješak i dobra volja! :) 
 • Možemo li prići divljim konjima?
  NE! Divlji konji će prići vama ukoliko osjete sigurnost u vašoj blizini,u tom slučaju morate ostati mirni, bez naglih pokreta, ali bez prisustva našeg vodiča izbjegavajte bliske kontakte s konjima!    
 • Je li safari preporučljiv za malu djecu i trudnice?
  DA! I bebe mogu ići na naš izlet, pa čak i trudnice ukoliko nisu u visokom stadiju trudnoće.
ViaDinarica

Naša destinacija, kao i svi izleti, nalaze se na stazama ViaDinarice.

Pratite nas!

Continental Adventure
 • © Copyright 2024. Continental Adventure d.o.o. - All Rights Reserved
 • BiH