O nama

CONTINENTAL ADVENTURE je turistička agencija sa sjedištem u Livnu koja se bavi outdoor turizmom i markentiškim uslugama (foto-video i web). U našoj ponudi imate jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno smo u izgradnji prvog glamping resorta na ovom području koji će uz smještaj i brojne outdoor aktivnosti gostima dati puno više od mirnog sna i aktivnosti u prirodi!

Svaka priča je jedinstvena na svoj način, pa tako i moja! Kao tinedžer sam se zaljubio u rock glazbu i htio biti kao Štulić, koji je pjevao o Balkanu s Fender gitarom. Fender kao jedan dobar brend ima i svoju visoku cijenu koju ja kao tadašnji tinejdžer sa svojim džeparcem nikako nisam uspio platiti. Otac Jako, profesionalni fotograf, ponudio mi je posao, tj. da idem s njim fotografirati vjenčanja i tako skupim novac za Fendera. Otac me naučio osnovama fotografiranja na tadašnjem 35mm Nikonu f100, i tako sam zbog gitare počeo fotografirati. Kupio sam Fendera! Rodila se ljubav, ali ne prema Fenderu kojeg i danas sviram, već prema fotografiji! Kao svaki fotograf počeo sam istraživati različite fotografske stilove i motive, a onaj kojem sam se uvijek iznova vraćao bili su pejzaži. A za dobar pejzaž treba ti lijepa priroda. Bogu hvala na Livnu i ovim ljepotama koje nam je dao u okolici. I tako se gradio moj fotografski put! Fotografirao bih ljude za novac, a prirodu i životinje za dušu.
 

U Zagreb sam otišao na studij filma i TV produkcije gdje sam stekao poprilično dobro obrazovanje, iako sam ono najbolje sticao u praksi na filmskim setovima. Kao osoba se nisam pronašao u velikom gradu, i stalno bih koristio priliku za povratak u Livno, što zbog mamine zeljenice, što zbog prirode i naših prostranstva koja su mi nedostajala. Odlučio sam ostaviti poslove u Zagrebu i vratit se kući! Poprilično nelogična odluka iz perspektive prosječnog čovjeka jer se u to vrijeme iz Livna i okolnih gradova iselio najveći broj ljudi. A ja sam se vratio! Možeš misliti koji pametan potez! Nastavio sam raditi u obiteljskoj firmi koja se bavi foto i video produkcijom, a nastavio sam fotografirati i snimati svoj zavičaj. Kako danas sve kad-tad završi na internetu, tako se dogodilo i mojim fotografijama i video zapisima. Svi koji su vidjeli fotografije ostali su iznenađeni prirodom u kojoj živim a posebno ljepotom divljih konja na planini Cincar. Tako su mi se privatno počeli javljati prvi gosti koji su željeli posjetiti Livno. Zadovoljstvo kojim su svi otišli dalo je snagu za razvitak mojih ideja o turizmu u Livnu.

A onda se otvorio Linnovate, tehnološki park i poslovni inkubator, gdje sam prijavio svoj poslovni plan. Komisiju koja je radila selekciju poslovnih planova nije baš oduševio moj poslovni plan, ali srećom došao je do Mate Rimca. Matu sam znao otprije a i surađivali smo snimajući video za njegovu firmu, Greyp Bikes. Nakon što je pročitao moj poslovni plan, javio se sav oduševljen na moj facebook. Mislim da nisam mogao dobiti veći poticaj i vjetar u leđa! Registrirao sam firmu i počeo s radom. Naš prvi izlet bio je Foto safari s divljim konjima, poludnevni izlet i sigurno naša najveća atrakcija. Veliku pažnju posvetili smo marketingu jer smo destinacija koja ima ogroman turistički potencijal a nema svoju turističku zajednicu. Tako smo se dali u marketinške kampanje s našim videom i fotografijama. Poslovni plan o izletu s divljim konjima prijavili smo na poziv ViaDinarice, koja je naš projektni prijedlog odabrala kao jedan s najviše potencijala te su nam odobrili grant sredstva za unaprijeđenje našeg poslovanja. S vremenom smo uvidjeli da u Livnu nemamo adekvatan smještaj u prirodi i odlučili smo se za izgradnju vlastitoga. Kupili smo građevinsko zemljište iznad Buškog jezera i počeli s novim projektom izgradnje glamping resorta. Dodatnu podršku pružio nam je USAIDov projekt Diaspora Invest kroz koji smo sklopili suradnju s firmama Rimac Automobili i Greyp Bikes, te dobili dodatna grant sredstva za gradnju resorta. Firma je nakon nepune 2 godine rada stekla značajna poslovna partnerstva, konstantno ulagala u promociju i nove sadržaje, te se dokazala kao održiva poslovna ideja. Ove godine realiziramo prvu u nizu investicija i možemo biti ponosni da smo svojim radom zadobili Matino povjerenje, koji je svoju početnu moralnu podršku ove godine pretvorio u investiciju te postao ponosni suvlasnik Continental Adventura.

A sve je počelo zbog Fendera pa preko filma i fotografije došlo do turizma... ti putevi su zaista čudni, ali što dalje koračamo putem, korak je sve sigurniji iako ne zna gdje će ga put na kraju odvesti. Mene put nije odveo, mene je put vratio u moje Livno! Ovdje sigurno živim najsretniji život! Nadam se da će i vas neki put dovesti u Livno i da ćete kada dođete sigurno razumjeti zašto sam napustio veliki grad i vratio se u svoje malo Livno, zbog čije je ljepote i nastao Continental Adventure.

Continental Adventure
CEO
Marin Mamuza 

Telephone, WhatsApp

+387 (0) 63 221 912                         

E-mail

info@continentaladventure.net                     

ViaDinarica

Naša destinacija, kao i svi izleti, nalaze se na stazama ViaDinarice.

Pratite nas!

Continental Adventure
  • © Copyright 2023. Continental Adventure d.o.o. - All Rights Reserved
  • BiH

Made with ‌

HTML Code Creator